Ford fortsetter sin plan mot full elektrifisering med økt produksjonskapasitet for batteripakker og produksjon av ny hybridmotor på sin fabrikk i Valencia

25.03.2021

Ford annonserte i dag at de - fra slutten av 2022 - vil produsere sin nye 2,5-liters Duratec hybridmotor på fabrikken i Valencia i Spania - og øke produksjonskapasiteten av batteripakker ved den samme fabrikken.

– I dag tok vi nok et steg mot en helelektrisk fremtid for våre personbiler. Vi har investert rundt 3 milliarder dollar ved fabrikken i Valencia siden 2011, og dagens nyhet viser vår plan om å fortsatt investere i Europa og ved denne fabrikken, sier Vice president, Manufacturing Ford of Europe, Kieran Cahill.

Mot slutten av 2022 vil motorfabrikken i Valencia produsere den nye 2,5-liters Duratec-hybridmotoren for Europa. Dette er motoren som i dag bl.a. finnes i Kuga ladbar hybrid og Kuga fullhybrid.

Den 2,5-liters Atkinson hybrid-motoren er den første i sitt slag som blir produsert av Ford i Europa. Det viser hvor viktig ladbare hybrider og hybrider er for Fords nåværende og fremtidige produktportefølje i Europa. 2,5-liters Duratec-hybridmotoren produseres i dag på Fords motorfabrikk i Mexico.

Øker kapasiteten for produksjon av batterier

Ford bekreftet også at de vil investere ytterligere 5,2 millioner euro for økt produksjonskapasitet av batteripakker på fabrikken i Valencia. Dette kommer i tillegg til en investering på 24 millioner euro som ble annonsert i januar 2020. Produksjon av batteripakker ble startet opp i september i fjor og den ekstra kapasiteten er nødvendig for å dekke den økende etterspørselen, både fra dagens og fremtidens elektrifiserte modeller.

Investerer rundt 190 milliarder kroner i elektrifisering

Tidligere i år annonserte Ford at de skulle investere 22 milliarder dollar (rundt 190 milliarder kroner) globalt i elektrifisering. Dette var nesten dobbelt så mye som selskapets tidligere investeringsplan for elektriske kjøretøy.

De investerer også en milliard dollar (rundt 8,5 milliarder kroner) for å modernisere fabrikken i Køln for å bygge Ford Cologne Electrification Center. Dette er en av de største bilproduksjonsanleggene i Europa, og hovedkvarteret til Ford Europa. Her skal Ford produsere sin første europeisk-produserte helelektriske personbil fra 2023. Det vurderes også om det skal produseres nok en helelektrisk modell på fabrikken.

Utvikler personbilporteføljen for å møte en helelektrisk fremtid

I midten av 2026 skal 100 % av Fords personbilbilmodeller i Europa tilbys som helelektriske eller ladbare hybrider. I 2030 forventer Ford at alle personbiler de skal selge i Europa vil være helelektriske.

Samtidig som Ford forbereder en helelektrisk fremtid for personbilen, så endrer også europeiske kunders preferanser seg. I 2020 var hele 39 % av Fords personbiler SUV-er eller crossovere. Dette er en økning på hele 8 % fra 2019. Andelen elektrifiserte drivlinjer fortsetter også å øke - hele 50 % av Kuga-salget er nå ladbar hybrid.

Som et resultat av endringer i kundenes ønsker og preferanser, vil Ford fase ut Mondeo fra slutten av mars neste år. Fords andre store crossovere og flerbruksbiler – som 7-seteren Ford Galaxy og Ford S-MAX - vil fortsatt bli produsert. Begge modellene ble nylig lansert som hybrid-versjoner.

Fortsatt sterk satsting på nye personbilmodeller

Ford Mondeo, som ble lansert i 1993, var den første av Fords modeller som ble kalt en «global» modell. Siden den ble lansert i Europa – og som en erstatter for Ford Sierra, har det blitt solgt rundt 5 millioner Ford Mondeo.

Ford vil fortsette å utvikle og fornye sin personbilportefølje i Europa og styrke sin posisjon med modeller som Kuga, Puma og Explorer ladbar hybrid. Selskapet har også introdusert en ny personbilmodell i Europa, den nye helelektriske SUV-en Mustang Mach-E – og vil inkludere Mustang Mach-E GT i slutten av 2021. 

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer