​Ford med ny gigantinvestering i elektrifisering og egen batteriutvikling

28.05.2021

Ford utvider og akselererer nå sin allerede kraftige satsing på global elektrifisering, inkludert batteriutvikling, til mer enn 250 milliarder kroner innen 2025.

Det annonsert bilprodusenten på sin kapitalmarkedsdag denne uken.

Ford annonserte tidligere i år at de ville investere 22 milliarder dollar på elektrifiserte kjøretøy i perioden. Denne planlagte investeringen er nå økt med hele 8 milliarder kroner (66 milliarder norske kroner).

I alt forventer de at hele 40 % av deres globale bilsalg skal være helelektrisk i løpet av 2030.

Investeringen skal også brukes på batteriteknologi slik at Ford kan utvikle og produsere sine egne batterier. Det inkluderer utviklingen av solid-state batterier (faststoffbatterier) som både vil være billigere å produsere og gi lang rekkevidde, men også andre typer batterier for nyttekjøretøy.

Med Fords nye strategiske fokus, Ford +, som ble introdusert på selskapets kapitalmarkedsdag, leder Ford an i revolusjonen som nå forandrer både person- og nyttekjøretøytransport.

Ford blir også den første bilprodusenten som med Ford Pro leverer en global, helhetlig og dedikert løsning som har som mål å sørge for at nyttekjøretøykundene har 100% oppetid, reduserte driftskostnader og økt produktivitet.

– Dette er vår største mulighet for å vokse og skape merverdi siden Henry Ford og T-Forden ble til. Vi skal gripe den muligheten med begge hender og levere konkurransedyktige priser, skape en enda sterkere lojalitet og gi enda mer valuta for pengene til alle våre kunder, sier toppsjefen i Ford Motor Company, Jim Farley.

Ved hjelp av OTA-oppdateringer - som skjer døgnet rundt - skal også biler som er tilkoblet, hele tiden bli bedre og potensielle feil kan utbedres før feilen inntreffer. I dag er det 1 million biler fra Ford som kan motta denne type oppdateringer. I løpet av 2028 er dette tallet forventet å stige til 33 millioner.

For mer informasjon fra kapitalsmarkedsdagen:

Les hele den engelske pressemeldingen om Ford+ her

Les hele den engelske pressemeldingen om Ford Pro her

Se video om Ford+ her: 

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer