Plasserte stor ladbar SUV på toppen av verdens høyeste frittstående klatretårn i Norge

29.07.2021

I dag ble en ny Ford Explorer ladbar hybrid heist opp i toppen av det 47 meter høye klatretårnet OVER i Lillesand. Tårnet er det høyeste i sitt slag i verden, og anledningen er en stor klatrekonkurranse Ford arrangerer.

– Det har vært litt av en operasjon å planlegge og gjennomføre selve oppheisingen og sikringen av SUV-en med en egenvekt på 2466 kilo. Nå står den trygt på toppen av tårnet. Der skal den stå en knapp måned så alle som ønsker kan ta trappen til toppen og nyte både utsikt og en fantastisk flott bil i helt spesielle omgivelser, sier informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby.

Ford har utviklet en spesialbygd plattform som står på toppen av tårnets overheng, og planleggingen har tatt et halvt år. Det har involvert detaljerte undersøkelser fra både ingeniører og arkitekter for å sikre at tårnet trygt kan bære den ekstra vekten fra plattformen og den store ladbare hybrid-SUV-en Explorer.

– Spektakulært stunt

Selve operasjonen med å få både bilen og plattformen plassert på toppen av tårnet startet tidlig torsdag morgen og tok store deler av formiddagen. Hele 10 personer var involvert for å bringe den store 7-seters SUV-en trygt fra bakkenivå og de 47 meterne opp helt til toppen av klatretårnet.

– Det er et spektakulært stunt som vi i samarbeid med Ford har gjennomført her. Lørdag skal i underkant av 20 av Norges beste klatrere konkurrere i en spesiallagd klatrerute om å ta seg raskest til toppen. Vinneren får en 2-års gratis leasingkontrakt på nye Ford Explorer ladbar hybrid, sier daglig leder ved OVER, Tore Næss.

Klatrerne konkurrerer først i en kortere rute. De seks beste fra kvalifiseringen klatrer deretter hele ruten. Den raskeste av disse vinner ett 2-års gratis lån av den ladbare hybriden med 457 HK.

Ford Explorer - Klatretårn

Vil distribuere film til hele Europa

Klatretårnet OVER ligger i Lillesand i Agder og åpnet i juni 2021. Fra toppen er det mulig å se halvveis over Skagerak, nesten helt til Danmark.

Selve tårnets hovedstruktur er bygd i solid treverk, og det er 44 meter med klatreflater på alle fire sidene.

For å gjøre utfordringen enda større, har Ford jobbet med Martin Mobråten, en av Norges beste klatrere. Han har bidratt med å utvide klatreruten helt til toppen av tårnet hvor den ladbare SUV-en står.

Ford Europa vil også distribuere en film over hele Europa, både av selve oppheisingen og av klatrekonkurransen i det som blir regnet som verdens høyeste frittstående klatretårn.

Norge og klatretårnet OVER var et naturlig valg for en slik utfordring

– Norge er et av de aller mest progressive markedene for elektrifiserte biler i verden, så klatretårnet OVER var et klart førstevalg når vi var på utkikk etter en utfordring som involverte vår 7-seters ladbare SUV, sier Dan Jones, Ford Passenger Vehicle Communications i Ford Europa.

Ford Exploreren som ble heist opp til toppen av klatretårnet vil stå der til 27. august. Besøkende kan i denne perioden bruke trappene opp til toppen, ta bilder og få en gratis t-skjorte som er designet spesielt for dette arrangementet. 

Se den spektaklulære videoen her: 

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer