Erwin Hymer Group og Ford enige om et strategisk partnerskap

11.01.2022

Ford-Werke GmbH og Erwin Hymer Group (EHG) annonserte i dag en rammeavtale for levering av Ford Transit og Ford Transit Custom som utgangspunkt for kundeklare bobiler.

Ford og EHG ble også enige om et strategisk partnerskap med felles syn på fremtidige kundebehov, regulatoriske bestemmelser, utslippskrav, elektrifisering, digitalisering, tilkoblede kjøretøy og integrering av førerassistanseteknologier. Ford, som er Europas ledende produsent av lette nyttekjøretøy, vil også samarbeide med EHG om produktutvikling.

Avtalen vil gjøre at begge selskapene kan dra nytte av markedet for denne type ferie- og fritidskjøretøy som har vokst kraftig i løpet av de siste åtte årene. Det vil skape nye muligheter for Ford, samtidig som EHG – som er den europeiske markedslederen i bobilmarkedet – får en bredere leverandørbase og en forbedret evne til å levere. Denne har vært begrenset som følge av halvlederutfordringene. EHG er også en del av Thor Industries – verdens største produsent av bobiler- som også ser på Fords produksjon av Transit-modellene i Nord-Amerika og Kina som en fordel.

Fra urbane campingbiler til store bobiler

Den nye leverandøravtalen inkluderer både Ford Transit 2T-varebiler, chassis og Transit Custom kombivarebiler for konvertering til EHG-merker i kategoriene campingbiler, delintegrerte bobiler og bobiler med alkove. Ford vil produsere bilene på sin fabrikk i Kocaeli i Tyrkia og levere fra 2022 til 2024. Ford investerer også i en utvidelse av produksjonskapasiteten på fabrikken og styrker sin organisasjon ved flere europeiske og tyske avdelinger.

EHG forventer en sterk vekst i etterspørselen etter 1T-campingbiler basert på Transit Custom. Campingbiler med pop-up telt på taket – tilgjengelig på biler med både kort og lang akselavstand – har blitt stadig mer populære siden disse gir kundene muligheten til å benytte seg av bilen på steder som har høydebegrensninger, som for eksempel parkeringshus og ferger.

Et partnerskap med arv

Dagens avtale er ikke den første forretningsavtalen mellom Ford og EHG. Allerede tidlig på 1980-tallet ble Ford Transit brukt som base for Hymercar – den første Hymer-campingbilen. I 2004 ble også Ford og Hymer enige om å bruke Ford som halvintegrerte- og helintegrerte bobiler i tillegg til bobiler med alkove.

– De to Ford Transit-modellene Transit Custom og 2T Transit overbeviste oss som et utgangspunkt og base for våre bobiler. Kundene våre vil spesielt sette pris på brukervennligheten, de innovative førerassistanseteknologiene og det attraktive designet. Ford har også en klar strategi om å utvikle sin nyttekjøretøy-virksomhet i Europa. Det mener vi er helt avgjørende for å videreutvikle vårt langsiktige partnerskap, sier Martin Brandt, CEO i Erwin Hymer Group.

– Hos Ford har vi mange års erfaring med - og en stor lidenskap for bobiler. Vi er også glade for at vår Transit 2T og Transit Custom – spesielt de nye Active- og Trail-modellene – appellerte til Erwin Hymer Group. Vi vil nå levere til nok en sterk og innovativ partner innenfor et av Europas raskest voksende kjøretøysegment, sier deputy chairman of the Management Board hos Ford-Werke GmbH, Hans-Jörg Klein.

Yngre kjøpere bak etterspørselsvekst og innovasjon

Den typiske kjøperen av bobiler er i endring og skaper nye utfordringer og vekstmuligheter for produsentene. Mens 45 % av alle nye bobilregistreringer i Tyskland i 2020 ble foretatt av kjøpere mellom 55 og 64 år, er det også blitt stadig mer populært blant yngre kjøpere. Det har ført til nye og mer moderne designløsninger og mer utstyr. De unge kjøperne, som inkluderer både single og familier, vil alle ha mer fleksible liv hvor bobilen både kan være et mobilt hjemmekontor og et permanent hjem.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer