Ford og Lexie Alford gjenskaper historisk jorda rundt-reise i nye 5-seters elektriske Ford Explorer

21.03.2023
 • For 100 år siden kjørte Aloha Wanderwell - som den første kvinnen - jorda rundt. Nå skal den kjente reise-influenseren Lexie Alford, bedre kjent som Lexie Limitless, gjør det samme – denne gangen med den nye elbilen, Ford Explorer.

  Fra 1922 til 1927 kjørte Wanderwell gjennom hele 43 land på sin fantastiske reise jorda rundt. Ekspedisjonen, som var delvis sponset av Ford Motor Company, foretok hun bak rattet på den legendariske modellen som for alvor «satte verden på hjul» – Ford Model T.

  Senere i år skal Lexie ta fatt på den samme utfordringen – og legge ut på en ekspedisjon jorda rundt, gripe muligheter, møte mennesker fra mange kulturer og besøke unike steder - alt i den nye elbilen Ford Explorer.

  – Vi er veldig spente på hva vår nye Explorer og Lexie Alford sammen kan gjøre på denne ekspedisjonen, inspirert av Aloha Wanderwells banebrytende reise. Ford var en del av Alohas reise for mange år siden og har bidratt til at mange har kunnet reise på oppdagelsesferder etter det. Nå er det vår helelektriske fremtid som skal videreføre denne eventyrlysten, sier general manager i Ford Model e Europe, Martin Sander.

  Brenner for miljøvennlige reiser og vil vise hva som er mulig med en elbil

  Lexie satte verdensrekord ved å besøke alle land i verden før hun var 21 år gammel. Nå leder hun an en ny generasjon globetrottere – like fulle av nysgjerrighet og drevet frem av den samme opprørske holdningen, som Wanderwells drivkrefter bak hennes reise jorda rundt for 100 år siden.

  Akkurat som Ford samarbeidet med Wanderwell på 1920-tallet, samarbeider nå bilprodusenten med Lexie Alford om reisen som er en hyllest av dagens eventyrere - som brenner for bærekraftige reiser - og samtidig viser alt som er mulig med en elektrisk bil.

  – Historien til Aloha Wanderwell er spesielt inspirerende for kvinnelige eventyrere, men oppfordrer samtidig alle til å flytte egne grenser og oppleve nye steder. Jeg gleder meg veldig til å følge i denne legendens bilspor og samtidig vise hva en reise med elbil kan være. Det kommer til å bli både hindringer og utfordringer, men det er noe av det som gjør det å reise både morsomt og spennende. Jeg skal også dokumentere det hele på nett, sier Lexie Alford (kjent på Instagram som @lexielimitless).

  Verdensdebut for den nye elbilen Explorer: Innovativ, proppfull av teknologi og smarte løsninger

  I dag fikk den nye helelektriske 5-seters Explorer sin verdensdebut. Ford Motor Norge har også nå åpnet for reservasjon av den nye elektriske mellomstore crossoveren.

  Med den kombineres det beste av den amerikanske arven og tysk ingeniørkunst. Elbilen er full av smart teknologi og har mange lure løsninger som sørger for å hjelpe fører og passasjerer med å være tilkoblet, og ha det komfortabelt når de legger ut på eventyr.

  Blant løsningene er en stor bevegelig berøringsskjerm som også skjuler et hemmelig rom, rikelig med oppbevaringsplass foran i kupeen og det siste av teknologier som trådløst kobles opp mot smarttelefoner. Den elektriske drivlinjen kan også lades fra 10 til 80 % på bare 25 minutter.

  For video, bilder og mer informasjon om den nye elektriske Ford Explorer: KLIKK HER

  Følger i Aloha Wanderwells fotspor

  Aloha Wanderwell var en eventyrer, en filmskaper, en kone og en mor. Hun startet sin reise jorda rundt når hun var 16 år gammel, og besøkte steder hvor ingen vestlig kvinne eller mann hadde vært før.

  Wanderwells utfordrende reise startet i Nice i Frankrike, og endte opp med at hun seilte hjemover fra Kilindini Harbour i Mombasa. På reisen måtte hun overvinne en rekke utfordringer – som å ta i bruk parafin i stedet for bensin og brukte moste bananer for å smøre T-Fordens bevegelige deler.

  Følg Lexies eventyr senere i år på: https://twitter.com/FordNewsEurope, https://www.instagram.com/fordnewseurope/ og https://www.youtube.com/fordnewseurope.

  Ford ny elektrisk Explorer


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer