Ford starter produksjon av nye Fiesta ST

01.03.2013

Ford har startet produksjonen av nye Ford Fiesta ST – den første produksjons-Fiesta som klarer 0 til 100 km/t på under 7 sekunder. Nye Fiesta ST er utviklet av Ford Team RS, den europeiske avdelingen av Fords globale team for høyytelsesbiler, og har en 1,6-liters EcoBoost bensinmotor, som når 0-100 km/t på 6,9 sekunder ved hjelp av 182 HK og 240 Nm dreiemoment. Likevel klarer bilen seg med bare 0,59 liter bensin pr. mil og slipper ut kun 138 g/km med CO2*. Topphastighet er 220 km/t.

Ford har også gitt Fiesta ST ny styring, nytt hjuloppheng og nye bremsekomponenter. En forbedret versjon av Fords dynamiske kurvekontroll og elektronisk stabilitetskontroll bidrar til en underholdende kjøreopplevelse som fullt ut innfrir de forventningene som skapes av bilens meget sportslige linjer.

Nye Fiesta ST er en moderne høyytelsesbil som viderefører over 30 år med Fiesta-tradisjoner, og er et betydelig skritt fremover når det gjelder å kombinere et dynamisk chassis med en kraftig motor - som også har redusert drivstofforbruk og CO2-utslipp, sier Geir Haugaard, markedsdirektør hos Ford Motor Norge. Haugaard opplyser for øvrig at veiledende utsalgspris for flaggskipet i Fiesta-serien er kr. 331.400.

Fiesta ST bygger på ikoniske Fiesta-modeller som XR2, XR2i, RS1800, RS Turbo og den første ST-generasjonen, Ford Focus ST170. Nykommeren drives av Fords turbomatede EcoBoost-motor som gir raskere akselerasjon og høyere toppfart enn forgjengeren.
Blant eksteriørdetaljene som vil bli lagt merke til er den unike ST-stylingen, den trapesformede grillen med bikubemønster og en sportslig diffuser bak. Fiesta ST har også for første gang Recaro-seter som standard.

Fiesta ST har også SYNC – Fords stemmeaktiverte kommunikasjonssystem med Nødhjelpsassistanse, som automatisk ringer redningstjenesten dersom bilen utsettes for en trafikkulykke som løser ut en kollisjonspute og forteller at det har skjedd en ulykke og hvor bilen befinner seg.


* Oppgitte tall for drivstofforbruk og CO2-utslipp er målt i henhold til tekniske krav og spesifikasjoner for EU-direktiv 715/2007. Resultatene kan skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer