Droner og selvkjørende rullestoler: Ford leder an i mobilitetsrevolusjonen

13.12.2016
Droner som ledsager selvkjørende biler og et system som leverer drikkevann i bilen. Ingen andre bilprodusenter har levert like mange patenter som Fords ansatte i år.

Hele 1500 patenter er levert inn til amerikanske patentmyndigheter i 2016. Det er en økning på hele 25% sammenlignet med fjoråret. Det er mer enn hos noen andre bilprodusenter.

- Våre ansatte leverer spennende, nye teknologier for kundene våre på et rekordhøyt nivå. Som et bil- og mobilitetselskap er det nå veldig mye som skjer, og våre ansatte leverer som aldri før på teknologi som skal hjelpe kunden til på smartest mulig måte komme seg fra et sted til et annet, sier konserndirektør for produktutvikling i Ford Motor Company, Raj Nair.

Rekordmange patentsøknader globalt

Et eksempel er et system som sender opp en drone fra en selvkjørende bil for å kartlegge områder bilen ikke får med seg. Fra kjøretøyet kan passasjeren styre dronen og få oversikt over hva som skjer langt foran kjøretøyet, om det er kø eller en ulykke.

Fords ansatte har sendt inn flere patentsøknader enn noen gang tidligere i selskapets 113-årige historie. Hele 8000 nye oppfinnelser er sendt inn fra Ford-ansatte over hele verden i løpet av 2016. Det er 40% flere enn i 2015.

Ford har også fått patent på hele 1700 oppfinnelser i andre land enn USA bare i år.

Selvkjørende rullestol og vannkran i bilen

Ford eChair er en annen nyvinning som skal gjøre livet enklere for rullestolbrukere. Når rullestolbrukeren har kommet seg ut av rullestolen og inn i bilen, kjører rullestolen av seg selv inn i bilens bagasjerom. Her kan den også kalles opp og ut igjen når rullestolbrukeren skal ut av bilen og ned i rullestolen.

Tidligere i år introduserte Ford Carr-E. Dette er en flerbruks elektrisk løsning både for person- og varetransport. Den er utviklet av Fords ingeniører i Tyskland, og kan blant annet brukes til å frakte pakker eller andre tunge gjenstander.

Ford Technology

"On-the-Go H2O" er utviklet av Fords ingeniører Doug Martin og John Roll. Via et system samles kjøretøyets kondens opp. Deretter filtreres dette og pumpes inn i en kran i bilen. Fra kranen kan du så nyte friskt drikkevann i bilen.

- Kundene tjener på at vi er åpne for nye ideer

For ytterligere å få opp innovasjonsgløden i Ford er det i samarbeid med TechShop lagt et enormt anlegg i Allen Park Michigan hvor hobbyoppfinnere og ingeniører kan møtes, bygge prototyper og utvikle nye oppfinnelser. Anlegget er fullt utstyrt med alt som skal til for å bidra til en best mulig ideutviklingsprosess.

Ford lanserte dessuten nylig et opplegg i Nanjing i Kina. Her får de ansatte tilgang på avanserte 3D-printere og annet avansert utstyr for å utvikle nye teknologier for bil og andre mobilitetsløsninger.

-Til syvende og sist vil kundene våre tjene på at vi er åpne for nye ideer og avansert mobilitet ved hjelp av ny teknologi, sier Fords sjef for virtuelle førersystemer, Tony Lockwood.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer