Ford investerer 8,4 milliarder kroner i kunstig intelligens

13.02.2017
Ford Motor Company annonserte i dag at de i løpet av de neste fem årene vil investere hele 8,4 milliarder norske kroner i selskapet Agro AI som jobber med kunstig intelligens.

Investeringen gjøres for å utvikle et virtuelt kjøresystem for Fords første serieproduserte selvkjørende bil som kommer i 2021, og for potensielle lisenser til andre selskap.

Argo AI har noen av de aller fremste ekspertene på robotikk og kunstig intelligens. Administrerende direktør Bryan Salesky og driftsdirektør Peter Rander har begge vært ansvarlige for selvkjørende biler i henholdsvis Google og Uber. Investeringen er på en milliard dollar, tilsvarende 8,4 milliarder norske kroner.

Investorenes verdier øker

- Det neste tiåret vil den selvkjørende bilen ha like stor innvirkning på samfunnet som Fords samlebånd hadde for 100 år siden. Investeringen i Argo AI vil styrke Fords ledende posisjon på selvkjørende biler, og utvikle teknologier som andre kan ønske å lisensiere i fremtiden. Dette vil øke våre investorers verdier betraktelig, sier Ford Motor Companys toppsjef, Mark Fields.

Teamet som jobber med Fords virtuelle kjøresystem og programvaren som fungerer som den selvkjørende bilens hjerne, blir nå kombinert med robotikk og kunstig intelligens.

Argo AIs kunnskap og Fords størrelse er en unik kombinasjon mellom en teknologisk gründerbedrift og erfaringen og disiplinen til en ledende bilprodusent.

- Vi er ved et vendepunkt i bruken av kunstig intelligens. En vellykket bruk av dette i selvkjørende biler vil fundamentalt endre hvordan mennesker og gods forflytter seg. Vi får energi av Fords visjoner for fremtidig mobilitet, og tror partnerskapet vil gjøre at selvkjørende biler blir masseprodusert og billige nok til å brukes av alle, sier Argo AIs administrerende direktør, Bryan Salesky.

Uten ratt og pedaler

Samarbeidet skal føre frem til en såkalt SAE 4 selvkjørende bil. Det betyr at bilen kjører helt av seg selv, uten at du trenger å gjøre noen ting. Fords bil vil med andre ord kjøre uten bruk av verken pedalsett eller ratt.Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer