300 unge gjennomførte gratis kjørekurs i helgen

17.10.2017

Over 300 unge sjåfører gjennomførte i helgen opplæringsprogrammet Ford Driving Skills For Life på Rudskogen. Det var mange fornøyde og litt tryggere unge sjåfører som kjørte hjem herfra i helgen, sier en strålende fornøyd administrerende direktør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge.

En enorm trailer med utstyr til lærerike og morsomme øvelser og proffe instruktører fra det internasjonale kjørerprogrammet - og Rudskogen Motorsenter - stod fredag morgen klar for å ta imot den første gruppen med unge og forventningsfulle sjåfører.

Den offisielle åpningen av kjøreprogrammet - som til nå har vært gjennomført av mer enn en million sjåfører mellom 18 og 24 år i hele 37 land - sto statssekretær i samferdselsdepartementet, Tom Cato Karlsen, for.

Imponerende og prisverdig

- Det er imponerende og svært prisverdig det Ford gjør her. Vi trenger at alle gode krefter står sammen om å få ned de høye ulykkestallene blant unge i trafikken. Da er det viktig at det tas sosialt ansvar. Jeg har snakket med mange av de unge sjåførene her, og det virker som om øvelsene Ford har lagt opp til virkelig har truffet. Det er lærerikt, men også underholdende og morsomt, sier statssekretær Tom Cato Karlsen.

I 2016 ble 20 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 86 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet. En ny gjennomgang fra If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn dem over 25 år. Forskning viser at dette ofte skyldes mangelfulle ferdigheter og umodenhet.

FORNØYD: Stattsekretær i Samferdselsdepartementet Tom Cato Karlsen (i midten) administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg (til høyre) og informasjonsdirektør i If, Jon Berge, var alle strålende fornøyde med arrangementet i helgen.

Promilledrakter, skrens og mobiltelefon

De unge sjåførene fikk prøve seg både med promilledrakter og hvordan det er å utføre oppgaver i ruspåvirket tilstand, og å kjøre bil samtidig som de brukte mobiltelefonen. Ungdommene fikk også forsøke seg på farts- og bremseøvelser, samt å rette opp en bil som fikk skrens. Dette er spesielt viktig kunnskap i et land som Norge med glatte vinterveier og værforhold som endrer seg hurtig.

Viktig å få kjenne det på kroppen

- Dette programmet er viktig fordi de unge sjåførene blant annet får kjenne på kroppen hvordan en nødbrems oppleves, hvor ille det kan gå når man blir distrahert under bilkjøring og ikke minst hvordan rus påvirker kroppen. Det tror vi i Ford er et viktig ledd for å bedre trafikksikkerheten for denne utsatte gruppen, sier Per Gunnar Berg.

LYDHØRE: De mange unge mellom 18 og 24 år som møtte opp fikk en morsom og lærerik dag på Rudskogen.

Billigere forsikring

Samarbeidspartneren, forsikringsselskapet If, har også lovet alle unge som gjennomførte kurset på Rudskogen - eller som tar kurset webbasert på dsfl.no billigere bilforsikring. Her skal du gå gjennom 11 forskjellige opplæringsvideoer og besvare en del spørsmål riktig i etterkant av dette.

- Alt som gjør sjåfører sikrere er positivt. Ved å endre holdninger og gi de unge sjåførene mer erfaring gjennom dette kurset, mener vi at risikoen for ulykker vil bli redusert og at forsikringspremien følgelig kan gjøres lavere. Vi håper det er en oppmuntring til alle unge sjåfører om å delta på opplæringsprogrammet Ford Driving Skills for Life, sier informasjonsdirektør i If, Jon Berge.

Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 14 år siden. I dag har mer enn en million unge sjåfører i 37 land gjennomført det internasjonale programmet.

SIMULERER RUS: Med rusbriller på er det ikke enkelt å holde balansen, eller å treffe mål med fotball.

Arrangeres sannsynligvis også til neste år

- Med den suksessen denne første helgen på Rudskogen har vært er sannsynligheten stor for at dette blir et arrangement vi også kommer til å tilby norske unge sjåfører gratis neste år. Det er dessverre altfor mange ungdommer som omkommer eller blir hardt skadet fordi de mangler erfaring bak rattet. Vi gjør dette for å sette ytterligere fokus på det viktige temaet «Ungdom og trafikksikkerhet» er - med håp om å bidra til å redusere antallet døde og skadde i trafikken, sier Per Gunnar Berg.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer