Kuga Vignale

Hvilken elektrifisert bil passer for deg?

Det finnes mye informasjon om elektrisker biler på nettet, men å finne informasjon om hvilken type elektrisk bil som passer deg og din livsstil best kan være vanskelig. Vi har derfor samlet den informasjonen du trenger å vite for å få en bedre forståelse av forskjellene mellom ulike elektriske biler.

Klikk på symbolene nedenfor for å lære mer om mild-hybrid, hybrid, ladbar-hybrid og helelektriske biler.Modeller


Mild Hybrid

Mild hybrid (MHEV)

En mild hybrid er i motsetning til en full hybryd ikke i stand til å kjøre som en ren elektrisk bil, men assisteres av en elektrisk motor. I lav hastighet, eller når den står stille, kan forbrenningsmotoren slå seg av, og 48-volts startergeneratoren restarter motoren sømløst etter behov. Det separate 48-volts Li-Ion-batteriet lades automatisk med regenerativ bremsing og retardasjon, og du trenger ikke koble batteriet til en strømkide.

Å bruke en mild hybrid motor kan være en kostnadseffektiv fremkomstmetode for hverdagsbruk. De er særdeles effektive dersom du ofte kjører korte turer, og i lav hastighet. Ecoboost hybrid vil elektrifisere Ford’s 1.0-liters bensinmotor på nye Puma, Fiesta og nye Focus, og med kombinasjonen av Euro-6 diesel teknologi og et Li-ion batteri vil EcoBlue hybrid tilbys på Transit Custom, Transit 2t og nye Kuga.

 • Transit Custom

  Nye Ford Transit Custom Mild

  For næringskunder som kjører mye i byer eller andre steder hvor det er mye start- og stoppkjøring tilbyr 48-volts mild hybrid-teknologien lavere driftskostnader.

 • Transit Mild Hybrid

  Nye Ford Transit Van

  Med den nye EcoBlue hybrid-løsningen reduseres Transit Van sine driftskostnader med opptil 8% ved mye start- og stoppkjøring - sammenliknet med dieselmotoren. Ved vanlig kjøring vil forbruket reduseres med 3% for hybridvarianten av Transit Van.

 • Ford Puma Mild Hybrid

  Nya Ford Puma - Et skritt foran

  En ny generasjon med hybridbiler er her, og Ford Puma gjenspeiler dette med nye, avanserte EcoBoost hybrid-motorer. Puma mild hybrid-motorene leverer enestående ytelse sammen med imponerende drivstofføkonomi og betraktelig lavere CO2-utslippstall enn konvensjonelle motorer.

 • Nye Ford Kuga

  Helt nye Ford Kuga

  Med en rekke nye hybridversjoner tilgjengelig, så vel som bensin- og dieselvarianter, byr nye Kuga på nyere, renere og mer økonomiske måter å nyte SUV-kjøring på.

 • Ford Fiesta ST-Line

  Ford Fiesta Mild Hybrid

  Kjente og kjære Ford Fiesta kommer snart som EcoBoost-hybrid.

 • Ford Focus ST-Line

  Ford Focus Mild Hybrid

  Focus kommer snart som EcoBoost-hybrid. Dette er en avansert mild hybridteknologi som reduserer CO2-utslippet, gir lavere drivstofforbruk og en mer responsiv og morsom kjøreopplevelse.

Hybrid

Hybrid (HEV)

Hybridbiler (HEV) er i især egnet for byer og urbane områder, hvor de lavere utslippene og den forbedrede drivstofføkonomien i typisk byhastighet er en stor fordel. Hybridbiler har akkurat som mild hybrid en bensinmotor, men forskjellen er at de har et mye større batteri og en kraftigere motor. Takket være assistansen batteriet gir motoren kan bilen kjøre deler av mindre turer i lav hastighet kun ved hjelp av den elektriske motoren. Ettersom bilen er i stand til å utnytte kraften fra både bensinmotoren og batteri, er rekkevidden til hybridbilen ikke noe problem.

Batteriet i et hybridkjøretøy lades ved en kombinasjon av regenerativ bremsing og bensinmotoren, ikke ved å koble til en ekstern ladestasjon eller stikkontakt - så du trenger ikke lete etter ladepunkter. Hybrid har en helautomatisk girkasse og tilbys ikke med manuelt gir.

 • Ford Mondeo Titanium Hybrid Stasjonsvogn

  Nye Ford Mondeo Hybrid

  Mondeo Hybrid stasjonsvogn bruker kraft fra både en konvensjonell bensinmotor og en batteridrevet, elektrisk motor. Systemet skifter automatisk mellom drivlinjene, eller bruker en kombinasjon av begge, for å levere en perfekt blanding av kraft og effektivitet. I tillegg benytter Mondeo Hybrid stasjonsvogn seg av regenerativ bremsing, som sender energien som normalt går tapt tilbake for å lade batteriet, noe som gjør systemet enda mer effektivt.

 • Nye Ford Hybrid

  Nye Ford Mondeo Hybrid

  Intelligent design, smart teknologi og presisjonsteknikk er bare noen av fordelene ved å kjøre en hybrid bil. Ved å benytte seg av hybridteknologi som vet når du bør skifte fra bensin til elektrisk kraft får du en jevn, effektiv ytelse og et drivstofforbruk på bare 0,42L/mil.

Ladbar hybrid

Ladbar hybrid (PHEV)

Ladbare hybrider har de samme funksjonene som hybridteknologien, men kan i tillegg lades fra en ekstern ladestasjon eller stikkontakt. Med en større kapasitet på batteriet kan de kjøre med null utslipp over en avstand på over 50 kilometer, med muligheten til å bytte til hybridmodus for å spare batteriet, og til å kjøre på bensin på lengre turer.

 • Transit Custom Plug-in Hybrid (pHEV)

  Nye Ford Transit Custom Ladbar Hybrid

  Den nye Ford Transit Custom ladbar hybrid med elektrisk fremdrift og rekkeviddeforlenger er bygget fra grunnen av for å levere en sømløs blanding av de kjente Transit egenskapene, kjøredynamikk, effektivitet og holdbarhet.

 • Tourneo Custom Plug-in Hybrid (pHEV)

  Nye Ford Tourneo Custom Ladbar Hybrid

  Nye Ford Tourneo Custom ladbar hybrid er bygget for å transportere passasjerer mer effektivt enn noensinne. Smart hybridteknologi som gir elektrisk fremdrift bidrar til å holde utslippene på et minimum, mens rekkeviddeforlengeren bidrar til å fjerne begrensningene.

 • Ford Kuga Plug-in Hybrid (pHEV)

  Nye Ford Kuga - Lekker å se på, praktisk i bruk

  Nye Kuga er stilig, effektiv og takler de fleste forhold. Tilgjengelig som ladbar hybrid, som gir deg en perfekt kombinasjon av elektrisk fremdrift og rekkevidde. Nye Kuga har en rekke nye førerassistanseteknologier og smarte funksjoner for en aktiv livsstil.

 • Ford Explorer Plug-in Hybrid (pHEV)

  Nya Ford Explorer Ladbar Hybrid - Elegant design. Avansert teknologi.

  En avansert ladbar hybrid drivlinje kombinert med et intelligent firehjulstrekksystem leverer imponerende kraft og ytelse. Med en rekke ekstra funksjoner og smarte teknologier er Ford Explorer konstruert for at du skal kunne utfordre verden uten å ofre verken komfort eller stil.

Elbil

Helelektrisk (BEV)

Helelektriske biler er som navnet tilsier 100 % elektriske, noe som betyr at det bare er å lade opp og kjøre avgårde. Ettersom helelektriske biler drives av elektrisitet alene må de lades før du kan bruke dem.

Ford Mustang Mach-E 

Mustang Mach-E er Ford sin nye helektriske SUV. Med opptil 610 km rekkevidde, mulighet for firehjulstrekk og en startpris på 422 000 kroner inkl. levering setter den nye og romslige helelektriske SUV-en Mustang Mach-E en helt ny standard i elbilsegmentet.

Når den ankommer Norge tidlig i 2021, vil Mustang Mach-E være tilgjengelig med to forskjellige batteristørrelser. Den kan fås med bakhjulstrekk eller firehjulstrekk, drevet av to motorer som fordeler kreftene mellom front og bakaksel.

Mustang Mach-E kommer både som standard range (med et 75 kWt batteri) og Long Range (99 kWt batteri). Sistnevnte har en anslått WLTP-rekkevidde på opptil 610 km med bakhjulstrekk.

Med en maksimal ladehastighet på 150 kW vil en Mustang Mach-E long range med bakhjulstrekk lade opptil 119 km på 10 minutter. En standard range Mustang Mach-E lades fra 10 % til 80 % på rundt 38 minutter.

Ford vil lansere 16 hel-elektriske biler med en global portefølje på 40 elektriske biler innen 2022.
 • Mustang Mach-E

  Mustang Mach-E

  Ford's helelektriske SUV kan tilby lang rekkevidde og null utslipp på veien.

 • Mustang Mach-E

  Mustang Mach-E

  Det har blitt flere og flere offentlige ladestasjoner i Norge den siste tiden og det kommer til å bli enda flere i årene fremover. Systemene i Mustang Mach-E i samarbeid med Ford Pass-appen vil kunne hjelpe deg å finne ladere, samt velge best tid og sted for lading.

 • Mustang Mach-E

  Mustang Mach-E

  Det er mange fordeler med elektriske biler - Lavere vedlikeholdskostnader, ulike insentiver fra myndighetene og nesten lydløs fremdrift, for å nevne noen.

 • Mustang Mach-E

  Mustang Mach-E

  Mustang Mach-E har en elektrisk motor på for- og bakaksel som øker ytelsen og hjelper deg med å takle mer utfordrende kjøreforhold.

 • Mustang Mach-E

  Mustang Mach-E

  Du kan lade din helelektriske SUV med en Ford ladeboks og få en fulladet bil når du står opp om morningen.

 • Mustang Mach-E

  Mustang Mach-E

  Mustang Mach-E tar deg lengre, for at du skal slippe å bekymre deg for neste lading.

 • Mustang Mach-E

  Mustang Mach-E

  Med praktisk bagasjeplass både foran og bak gir Mustang Mach-E deg allsidig oppbevaringsplass når du skal på reise.Kontakt ossHva slags elektrisk bil passer deg best?


 • Ford Go Electric ladere
 • Spørsmål og svar om elektriske biler

  Dersom du har noen spørsmål om våre elektriske biler har vi en egen side hvor du kan finne svar på noen av de spørsmålene vi får oftest.

  Klikk her for mer informasjon

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer